Belépés
Zuhatag.
... halványbarna arcbőrön, le egészen a vörös levélajkakig, majd tovább, a gödrös áll felé, s egy pillanatra megpihennek. Egy lesznek teljesen. Lehull, egyenesen a zuhatagba, bele a katlanba, a forrni látszó vízbe. Valami többletet ad a továbbinduló kecses kis patak vizéhez.
Fehér és tűzarany hullik lefelé, egyesül a fodrozódó habokkal, felgyújtva a felszínét
Eggyel több. Eg...
Bevezetés
... kínos paradoxon, hogy ezt a csatát többnyire önmagával vívja, a kár pedig felbecsülhetetlen. Előbb fel akarta venni a versenyt a legfelkészültebb embertársaival , majd többet akart: eggyé forrni a legnagyobb, általa legtiszteltebb hatalommal: a természettel, annak is számunkra kevésbé ismert világával. Még nincs túl nagy gyakorlata, de érezte. Amikor felkapaszkodik egy falra vagy...
Jó tanács
... egyéb folyadékokban nem mindig keletkeznek buborékok a forráspont elérésekor. Tulajdonképpen túlhevített állapotba kerülnek, és nem keletkeznek buborékok. A túlhevített folyadék akkor fog kiforrni a csészéből, amikor megmozdítjuk, vagy például kanalat vagy teafiltert helyezünk bele. Hogy ez ne történjen meg és megelőzzük az esetleges sérüléseket, soha ne melegítsünk csészében bárm...
Édes szalámi
... tojás.

Elkészítése:

Törjük igen apróra a háztartási kekszet, de ne daráljuk. A 25 dkg margarint melegítsük fel, a forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakaóport. A keveréket hagyjuk 1 percig forrni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tojást és a mazsolát. A masszát öntsük a háztartási kekszre, és keverjük össze. Alufóliába csavarjuk, és ,,sza...
Alma-mártás
...
Egy literes cserép vagy porczellán fazékba tegyünk forrni vizet.



Minden személyre fél almát tisztitsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró vizbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.

Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre szá...
Bejgli
... formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot a tejjel, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, egy kanál mézzel felforraljuk, 1-2 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a darált diót vagy mákot, jól elkeverjük benne, majd kihűtjük. Kihűlés után 4 egyenlő részre osztjuk. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, a tölteléket ráhelyezzük,...
Citromos palacsintafelfújt
... töltelékhez a tejet a kettévágott és kikapart vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat simára keverjük a liszttel és a cukorral, belekeverjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről, és belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A tojásfehérjét habosra keverjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk. A szokásos módon megsütjük a palacsintákat, m...
Csokikrém cseresznyével
... porcukor

A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojássárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A kréme...
Eperkrémes bombák
... tejszín
1 evőkanál porcukor
5 dkg mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a vizet megmelegítjük a sóval, a cukorral és a kis darabokra vágott vajjal. Amikor forrni kezd, egy csészényit a liszthez adunk, majd nagylángon, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Kis kerek, sütőpapírral kibélelt to...
Fekete-fehér csokikrém
... tejet a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan kevergetve kislángon apránként beledolgozzuk a vaníliás tejet, de nem hagyjuk forrni. Amikor jól besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Tálaláskor minden tányérra 1-1 gombóc fehér és fekete csokoládét teszünk, és a hideg vaníliás krémmel körbeöntjük. Csokidarabkák...
Tanfolyam férfiaknak!
... gomb jelentése "bekapcsol", az OFF gomb jelentése "kikapcsol"
Haladó szint: első instant levesem az edény szétégetése nélkül
gyakorlati foglalkozás: a vizet teszem fel először forrni, csak aztán bele a spagettit

HÁZIDOLGOZAT TÉMÁK: a témák nehézsége és összetettsége miatt csak 8 dolgozatot kell beadni:
1. A vasaló: a ruhák titokzatos útja a mosógéptől a r...
Csirkés saláta
...
50 dkg csavart tészta
1 kis konzerv zöldbab
2 erős paprika
1 csokor snidling
1 citrom leve
3 evőkanál szójaszósz

Előkészítés: Felteszünk vizet forrni. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük.
Elkészítés: Felforrósítunk egy evőkanál olajat, és a csirkemellet piros-ropogósra sütjük benne. Amikor elkészült, falatnyi darabokra ...
Narancslekvár
... vágódeszkán végezzük, a narancsok lecsöpögő levét kis tálkában fogjuk fel. Egy lábosba kimérünk 8 dl vizet, hozzáadjuk a cukrot, és kislángon főzzük, amíg a cukor feloldódik. Pár percig hagyjuk forrni, aztán beletesszük a narancsgerezdeket, a narancshéjakat és a maradék levet. Közepes lángon főzzük legalább egy órán át. A lekvár akkor készül el, amikor olyan sűrű, hogy hozzátapad ...
Teakészítés
... hozzá. Ahány csésze teát akarunk, annyi csésze vizet teszünk fel forralni, mindegyik csészényit egy-két kanálnyi vizzel megtoldva. Ez elforr, elpá...
MacBeltine's grog
... cukor hozzáadása hagyományosan következő elv szerint történik: minden deci rumhoz egy evőkanál - ettől el lehet térni annak tükrében, mennyire vagy édesszájú...

Mielőtt a víz forrni kezdene - de már elég közel jár ehhez az állapothoz - öntsd bele a kannába mind az összes rumot, majd tedd rá a tetejét - itt nyer gyakorlati értelmet a nagyobb kanna.
Hogy mikor va...
A három koldus
... rizst, a
harmadik pedig néhány csontot. Az est leszálltával elhatározzák, hogy csontos
rizset főznek burgonyával korábbi megállapodásuk alapján. Fölteszik a fazekat a
vízzel forrni és mindenki készen áll a hozzájáruláshoz. Egy kissé távolabb esik a
tűzhely attól a helytől, ahol ők állnak, ezért mindenkinek oda kell cvinnie a
szerzeményét és a fazékba kell ...
Tej és tejbegríz
... utoljára fejnek. A tejet tiszta tejesedényben odatesszük főni. Legfeljebb félig legyen az edény. A darát vízzel teli tálba szórjuk, azután leöntjük róla a vizet, így mossuk meg. Mikor a tej forrni kezd, lassan beleszórjuk a darát, másik kezünkben a fakanállal folyton keverjük. Pillanatok alatt megfő, amilyen sűrűre akarjuk. Tejjel hígíthatjuk. Cukrot forrón keverünk bele. Keverhet...
Az évszak itala: a forralt bor
... literes palack tartalmát negyed liter vízzel hígítsuk fel! Ha úgynevezett száraz bort melegítünk, annyi cukorral édesítsük meg, hogy még ne nagyon érezzük a jellegzetes cukorízt! Amikor igazán forrni kezd, 8-10 szem szegfűszeget, 4-5 morzsányi fahéjat adjunk hozzá, nehogy az alkohol teljesen elpárologjon! További 6-8 szem szegfűbors, 1-2 karika citrom is igencsak pikáns ízt ad nek...
Csőben sült kelbimbó
... zsemlemorzsa
szerecsendió


A megmosott kelbimbót főzd meg enyhén sózott vízben, s szűrd le. A felolvasztott margarinon pirítsd világos sárgára a lisztet, majd add hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsd reszelt szerecsendióval és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és keverd...
Csőben sült kelbimbó
... zsemlemorzsa
szerecsendió


A megmosott kelbimbót főzd meg enyhén sózott vízben, s szűrd le. A felolvasztott margarinon pirítsd világos sárgára a lisztet, majd add hozzá a tejet. Mikor forrni kezd, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítsd reszelt szerecsendióval és sóval. A tojásfehérjét verd habbá és keverd...
1 2 3 ........54 55 ....81 82 ....107 108 109 
Címkék: HÁZIDOLGOZAT TÉMÁK, három koldus, évszak itala, vörös levélajkakig, pillanatra megpihennek, lesznek teljesen, forrni látszó, továbbinduló kecses, fodrozódó habokkal, csatát többnyire, legfelkészültebb embertársaival, falra vagy, forráspont elérésekor, túlhevített folyadék, esetleges sérüléseket, háztartási kekszet, forrás kezdetekor, keveréket hagyjuk, masszát öntsük, háztartási kekszre, literes cserép, forró vizbe, almával tegyünk, alma puhára, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, kanál mézzel, darált diót, pihentetett tésztákat, tölteléket ráhelyezzük, tojássárgákat simára, citrom levét, tojásfehérjét habosra, krémbe forgatjuk, szokásos módon, cukorral kemény, csokikrémbe forgatjuk, vizet megmelegítjük, liszthez adunk, kettévágott vaníliarúddal, cukorral habosra, vaníliás tejet, hideg vaníliás, edény szétégetése, vizet teszem, témák nehézsége, ruhák titokzatos, csirkemellet megmossuk, evőkanál olajat, csirkemellet piros-ropogósra, narancsok lecsöpögő, lábosba kimérünk, cukor feloldódik,
© 2013 TVN.HU Kft.